Nederlandse mannen en vrouwen besteden 0,6 uur per week meer tijd aan uiterlijke verzorging dan het wereldwijde gemiddelde van vier uur per week.

De Italianen, Argentijnen en Amerikanen zijn het ijdelst: ze besteden respectievelijk 5,6 uur,  5,3 uur en 5,3 uur per week aan hun persoonlijke verzorging, blijkt dinsdag uit onderzoek van gfk

Onder de persoonlijke verzorging rekent het onderzoeksbureau onder andere douchen, make-up aanbrengen, haar stijlen, scheren en kleren uitkiezen en aantrekken.

Nederlanders zeggen zich vooral mooier te maken om zich goed te voelen over zichzelf. 66 procent geeft dit als voornaamste reden, gevolgd door familie en partner tevreden stellen (40 procent) en een goede indruk maken op nieuwe mensen (37 procent). Vrouwen besteden 1,4 uur per week meer aan hun uiterlijk dan mannen.

Leeftijd

De Nederlanders in de leeftijdsgroep 30-39 jaar besteden wekelijks het meeste tijd voor de spiegel: 5,2 uur per week. Dit tegenover de Nederlanders tussen de 20 en 29 jaar die het minste tijd aan de verzorging besteden: gemiddeld vier uur.

De Chinezen besteden het allerminste tijd aan de verzorging, gemiddeld maar 2,9 uur per week.