Nederlander vindt vakantie of dagje uit leukste cadeau om te krijgen

Ruim 30 procent van de Nederlanders vindt een beleving als een vakantie of een dagje uit het leukste cadeau om te krijgen, blijkt uit onderzoek van vouchercloud onder 1263 respondenten.

Na het krijgen van een beleving is het krijgen van kleine attenties zoals een kaart, bloemen of snoepgoed het populairst. Vrouwen (23 procent) vinden dit leuker om te krijgen dan mannen (14 procent).

Op de derde plek staat bij vrouwen kleding, schoenen of accessoires (10 procent). Bij mannen staat op de derde plaats geld of een cadeaubon (12 procent). 

Ongewenst

Meer dan de helft van de Nederlanders neemt een ongewenst cadeau aan. Hiervan geven 17 procent van de mannen en 24 procent van de vrouwen dit cadeau weer door aan een ander nadat ze het opnieuw ingepakt hebben. Ook verkopen mannen (8 procent) en vrouwen (6 procent) de cadeaus. Zeker 4 procent van de mannen gooit het cadeau weg, tegenover 5 procent van de vrouwen.

Als Nederlanders cadeaus kopen voor anderen doen ze dit niet alleen voor kinderen. Zeker 83 procent van de ondervraagden koopt ook cadeaus voor volwassenen. Vooral voor directe familie, vrienden en partner worden deze cadeaus gekocht. 

Partner

Vrouwen (52 procent) kopen hierbij minder cadeaus voor hun partner dan mannen (61 procent), terwijl vrouwen zeggen minder cadeaus te krijgen van hun partner dan mannen.

Meer dan een derde van de respondenten (37 procent) deelt het gekregen cadeau via sociale media. Ongeveer de helft van de jongeren tot 35 jaar heeft wel eens een foto van een cadeau gedeeld via een sociaal kanaal.

 

Lees meer over:

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie