'40 procent van online kledingaankopen tijdens kantooruren'

De populairste tijd om online kleding te kopen is 19.00 uur. Toch vindt ongeveer 40 procent van de online aankopen plaats tijdens kantooruren. 

Het afgelopen half jaar is 37 procent van de online kledingaankopen gedaan onder kantoortijd, dat concludeert betaaloplossingsbedrijf Klarna uit analyse van 300.000 transacties.

Na 19.00 is 1.00 uur 's nachts het tijdstip waarop mensen het meest online winkelen. Aankopen vinden het vaakst plaats op maandagen (24 procent). Slechts 9 procent van de aankopen worden in het weekend gedaan. 

Uitgeven

Nederlanders tussen de 36 en 45 jaar besteden het meest aan online mode, met een gemiddelde van 105 euro per aankoop. De groep onder de 26 jaar geeft relatief het minst uit, maar is het afgelopen half jaar gemiddeld 17 procent meer per bestelling gaan besteden. 

Uit de analyse blijkt dat steeds meer mannen inkopen doen bij mode internetwinkels. Ten opzichte van het eerste half jaar van 2015 zijn er in het tweede half jaar 8 procent meer online bestellingen door hen geplaatst.

In Almere wordt het vaakst online kleding gekocht. Enschede en Groningen strijden ieder half jaar weer om de tweede plek, met deze keer Enschede als winnaar.

Lees meer over:

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie