Nederlanders gelukkigste inwoners binnen EU

Nederlanders van boven de zestien jaar zijn het meest gelukkig in de Europese Unie (EU). Ruim 80 procent geeft aan dat zij zich de afgelopen vier weken altijd of bijna altijd gelukkig hebben gevoeld.

Dat blijkt uit een maandag gepubliceerd onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Europese statistiekbureau Eurostat.

Nederlanders zijn het meest tevreden over hun persoonlijke relaties, hun woning, de woonomgeving en de tijdsbesteding. Het minst tevreden zijn zij over hun financiële situatie.

Ook Finnen en Ieren scoren goed in het onderzoek. Gemiddeld zeggen zes op de tien mensen binnen de EU (bijna) altijd gelukkig te zijn.

Bezuinigingen

In Griekenland en Letland zegt slechts één op de drie inwoners (bijna) altijd gelukkig te zijn. Daarmee bungelen de Grieken en de Letten onderaan het lijstje van alle 28 EU-lidstaten.

De Grieken gaan al jaren gebukt onder strenge bezuinigingen in ruil voor noodhulp. Vrijwel alle inwoners zagen hun inkomen of pensioen behoorlijk slinken en er zijn steeds minder publieke voorzieningen.

Lees meer over:

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie