Geven van cadeaus rond kerst verschilt sterk per provincie

Hoeveel geld Nederlandse ouders aan cadeaus voor Kerstmis uitgeven blijkt erg te variëren per provincie. In sommige provincies worden kinderen overladen met pakjes, terwijl anderen op kerstochtend helemaal geen geschenken uitpakken.

Dit blijkt uit een enquête van Vouchercloud waarvoor 1263 volwassenen zijn ondervraagd naar hun geefgedrag rond de feestdagen.

71 procent van de Friese kinderen pakt op kerstochtend geen geschenken uit. De kinderen uit Utrecht hebben het meest geluk, 72 procent van hen ontvangt met kerst tenminste één cadeau.

Rond de feestdagen geven de inwoners van de provincie Noord-Brabant het meest uit aan cadeaus. Zij geven met Sinterklaas en Kerstmis gemiddeld 194,58 euro uit aan cadeautjes voor de jeugd. Groningers geven gemiddeld het minst uit aan cadeaus voor de kinderen, zij spenderen gemiddeld 104,14 euro.

Sinterklaas

Ouders uit Groningen vieren de verjaardag van de Sint uitbundig in vergelijking met andere provincies: bijna de helft van de kinderen krijgt altijd meerdere cadeaus. Drentenaren geven per kind gemiddeld het minst uit.

De gemiddelde waarde aan cadeaus die Nederlandse ouders aan hun kinderen geven is bijna 70 euro.

Lees meer over:

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie