'Een op de drie vindt verjaardag van dierbare ergste sterfdag'

Een derde van de Nederlanders zou in ieder geval niet op de verjaardag van een dierbare of naaste willen overlijden. Dit wordt dan ook wel de ergste dag om te sterven genoemd.

Dit concludeert Multiscope, aan de hand van een enquête in opdracht van Nuvema Uitvaartverzekering. Duizend respondenten werden ondervraagd over de meest ongeschikte dag om te overlijden.

Ondanks dat de respondenten het niet voor het zeggen hebben, zijn ze er wel allen over eens dat het erg zou zijn om te sterven op een speciale dag van een naaste. Een kwart van hen zegt op de tweede plek de kerstdagen een verschrikkelijke periode te vinden om te overlijden, omdat ze de feestdagen niet willen verpesten voor anderen.

Verdriet

Naast de eigen verjaardag op de derde plek, vult de top tien van beladen sterfdagen zich voornamelijk met feestdagen. Het gaat de ondervraagden daarbij niet uitsluitend om het verdriet van de mensen die ze achterlaten. Bij 17 procent is de symbolische waarde van bijzondere dagen doorslaggevend.

Sterven op Oudjaarsdag staat op de vierde plaats, gevolgd door Nieuwjaarsdag, een huwelijksjubileum en carnaval. Sinterklaas, Pasen en Koningsdag sluiten de top tien af.

Lees meer over:

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie