Amerikaanse ouders maken zich meer zorgen over seks in films en tv-series dan over het geweld dat kinderen te zien krijgen.

Dat blijkt uit een onderzoek van de Classification and Rating Administration, dat in de Verenigde Staten de kijkcijfers toekent. 

Seksuele toespelingen en naaktheid is de grootste zorg van Amerikaanse ouders. Ouders maken zich de meeste zorgen om seks (80 procent), mannelijk naakt (72 procent), het gebruik van harddrugs (70 procent), vrouwelijk naakt (70 procent), expliciet geweld (64 procent).

Taalgebruik

Taalgebruik is voor veel ouders ook een punt van zorg. Als in een film of serie een keer het woord fuck valt, vindt een meerderheid van de Amerikaanse ouders dat het voor 18 jaar en ouder zou moeten zijn.  

80 procent van de ouders zegt tevreden te zijn over het systeem waarmee de organisatie leeftijdsclassificaties worden toegekend.

Nederland

In Nederland is stichting Kijkwijzer verantwoordelijk voor de toekenning van leeftijden voor films en series. In 2013 heeft de stichting een soortgelijk onderzoek gedaan onder ouders. In Nederlands hechten ouders bijna evenveel waarde aan de waarschuwing voor seks als de waarschuwing voor geweld, 82 en 81 procent.