Steeds meer ouders uit de Verenigde Staten gebruiken de foto-app Instagram als inspiratie voor het kiezen van een babynaam. 

Naast Jackson en Sophia (al jaren de populairste namen voor jongens en meisjes), zijn er ook veel 'Instagramnamen' te vinden in een lijst van de populairste babynamen voor 2015, gepubliceerd door Babycenter.com.

De naam Lux groeide het meest met 75 procent, gevolgd door Ludwig (42 procent), Juno (30 procent) en Valencia (26 procent). Allen zijn dit bepaalde filters die gebruikers van Instagram kunnen instellen om hun foto's te bewerken.

"Dit is het eerste jaar dat er zoveel babynamen zijn geïnspireerd op technologie", aldus Linda Murray van Babycenter.com. "Sociale media zijn een belangrijk onderdeel in het dagelijks leven van ouders van deze tijd. Blijkbaar beïnvloedt dat ook de beslissing voor een naam."

Venus

Naast technologie blijken ook namen geïnspireerd op de ruimte populair. De namen Venus, Jupiter en Stella zijn dit jaar enorm toegenomen. Daarnaast blijken steeds meer Amerikanen 'genderneutrale' babynamen te kiezen. De namen Wyatt en Lincoln werden zowel aan jongens als meisjes gegeven.   

Babycenter.com maakt al vijftien jaar een lijst van de populairste babynamen van het jaar. Dit jaar bekeken zij meer dan 340.000 babynamen.