'Zwangeren nog te vaak gediscrimineerd op werkvloer'

Zwangerschapsdiscriminatie op de werkvloer is nog te vaak aan de orde en in het bijzonder op de werkvloer. Dit meldt het College voor de Rechten van de Mens.

Het college start woensdag een landelijke oproep aan zwangere vrouwen om discriminatie op en rond de werkvloer te melden.

Uit een onderzoek uit 2012 blijkt dat bijna de helft (45 procent) van de vrouwen op de arbeidsmarkt ervaring heeft die wijst op discriminatie vanwege zwangerschap, zo meldt het college. Jaarlijks zijn dit 65.000 vrouwen.

"Werkgevers mogen vrouwen niet weigeren voor een baan of anders behandelen op de werkvloer omdat zij zwanger zijn of jonge kinderen hebben", schrijft de organisatie in een persbericht.

Oproep

Het College voor de Rechten van de Mens voert campagne om ongelijke behandeling zichtbaar te maken en doet een directe oproep om vaker melding te maken van discriminatie. De komende weken wordt er aandacht aan zwangerschapsdisriminatie besteed op social media. Daarnaast worden er posters in ziekenhuizen en huisartspraktijken geplaatst.

Lees meer over:

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie