'Werknemer stoort zich aan vieze werkplek'

Nederlandse werknemers zijn niet te spreken over de hygiëne op de werkvloer, 39 procent zegt dat dit te wensen overlaat.

Dat blijkt donderdag uit onderzoek van NationaleVacaturebank onder duizend werknemers.

Vieze toiletten zijn met 44 procent de grootste ergernis, daarna volgt, met 39 procent, een smerig toetsenbord, bureau of telefoon.

Ook zegt 20 procent van de ontevreden groep dat de werkplek niet wordt schoongemaakt, tenzij dit zelf gedaan wordt. Eén op de vijf respondenten zegt dat er eens per week wordt schoongemaakt.

Aandacht

"Een vieze werkplek zorgt voor veel ergernis", zegt Olga Kleinlooh van NationaleVacaturebank. "Dit komt het werkplezier en daarmee de productiviteit niet ten goede. We adviseren werkgevers dan ook om hier voldoende aandacht te besteden." Ook moeten zij hun werknemers erop attenderen zelf de werkplek schoon te houden.

Ook de persoonlijke hygiëne van collega's is een punt van ergernis. Vieze luchtjes, zoals zweet of rook, worden niet gewaardeerd. Ook het niet wassen van de handen na een bezoek aan het toilet, of niezen of hoesten zonder een hand voor de mond wordt als vervelend ervaren.

Lees meer over:

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie