'Helft Nederlandse automobilisten rijdt hele jaar op zomerbanden'

Ruim de helft van de Nederlandse automobilisten stapt in de winter in een 'onveilige' auto. Hoewel bijna driekwart van de Nederlanders het belang van winterbanden inziet, schakelt 'slechts' 45 procent van de automobilisten in de winter over op winterbanden. 

Dit blijkt uit onderzoek van bandenmerk Bridgestone Nederland onder ruim duizend Nederlandse automobilisten. 

Ruim een op de tien automobilisten wisselt zijn banden niet omdat ze van mening zijn dat dit in de Nederlandse winters geen meerwaarde heeft. Bijna 20 procent denkt dat ze te weinig kilometers maken waardoor het niet nodig is om winterbanden onder de auto te laten zetten.

In het noorden van het land wordt er het meest op winterbanden gereden, namelijk door 61 procent van de automobilisten. In de drie grootste steden (Amsterdam, Rotterdam en Den Haag) ligt dit percentage op 38 procent.

Belang winterbanden

Hoewel niet iedereen met winterbanden rijdt, ziet een groot deel van de Nederlandse automobilisten wel het nut in van dit type band. Een kwart van de mannen ziet het belang van winterbanden zodra de temperatuur naar het vriespunt zakt, tegenover 13 procent van de vrouwen. Twee op de tien Nederlandse automobilisten wisselt zijn banden dan ook als het buiten begint te vriezen. 

"Het is verontrustend dat ruim een op de tien automobilisten denkt dat de Nederlandse winters niet koud genoeg zijn om op winterbanden te rijden", licht Vivian van Kaam van Bridgestone Nederland toe. "Winterbanden zijn niet alleen veel veiliger als de weg glad is, maar ook bij winterse omstandigheden en als het regent."

Lees meer over:

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie