Albert Heijn opent zelfscan-supermarkt

Albert Heijn opent dinsdag een nieuwe supermarkt in Amsterdam waar klanten volledig zelf kunnen scannen en pinnen. Er zijn geen medewerkers aanwezig achter een kassa, maakt de supermarktketen bekend.

Klanten kunnen in de winkel kiezen voor verschillende vormen van scannen; met een handscanner, mobiele telefoon en de zelfscankassa.

In de winkel werken overigens net zoveel medewerkers als in een vergelijkbare winkel met kassa’s. Zij hebben alleen een andere rol. ''Ze zijn er om klanten te verwelkomen, vragen te beantwoorden, klanten op weg te helpen bij het zelfscannen en de benodigde controles uit te voeren", aldus Albert Heijn.

Een woordvoerster van Albert Heijn zei dat er wel contant geld aanwezig is in de zelfscansupermarkt, voor bijvoorbeeld mensen die lege flessenbonnetjes inleveren.

Het bedrijf gaat de interesse in het nieuwe filiaal grondig analyseren en dan bekijken of er meer worden geopend. Een tijdspad is daar niet voor.

Het is de eerste keer dat Albert Heijn een supermarkt opent waar klanten alleen kunnen scannen en pinnen. In zeven Albert Heijn 'to go'-winkels wordt al volledig met 'scan&go' gewerkt.

Lees meer over:

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie