67 procent van de Nederlandse singles zou niet gaan samenwonen als het huisdier niet samen kan met dat van hun partner.

Dat blijkt uit een onderzoek van datingsite Parship onder ruim 1.700 leden. 37 procent van de respondenten blijkt een huisdier te hebben, meestal een kat.

Als dit huisdier niet samen blijkt te kunnen gaan met dat van hun partner, zou 67 procent niet met die persoon gaan samenwonen. Ze verkiezen in dat geval een LAT-relatie, zodat ze hun kat, hond of hagedis bij zich kunnen houden. 2,5 procent zou de relatie om dezelfde reden zelfs uitmaken.

Afstand doen

De andere optie, afstand doen van het eigen huisdier, zou voor mannen makkelijker zijn dan voor vrouwen. 26 procent van de mannelijke respondenten zou voor hun geliefde eventueel hun huisdier willen opgeven. Daarentegen zou slechts 8 procent van de vrouwen dit doen.

Daten

Ook in prille relaties spelen huisdieren een rol. 16 procent van de baasjes wil alleen daten met iemand die evenveel van dieren houdt. Driekwart vindt dat het eigen dier door de ander op zijn minst geaccepteerd moet worden. De omgekeerde situatie komt ook voor: 7 procent van de singles datet liever niet met iemand die een huisdier heeft.

Dierenscherming Nederland laat weten verheugd te zijn dat zoveel dierenliefhebbers hun huisdier op de eerste plaats zetten.