Maandag en dinsdag zijn de gunstigste dagen om vacatures te plaatsen.

Dat blijkt uit onderzoek van Vacatures.nl, die juli 2015 het hoogst aantal geplaatste online vacatures ooit zag.

Naar het einde van de week toe zakt het aantal geplaatste vacatures behoorlijk in, met zaterdag als wekelijks terugkerend dieptepunt. Het verschil met de piek op maandag en het dal op zaterdag is gemiddeld maar liefst 58 procent.

Ook het gekozen tijdstip kan een groot verschil maken in het bereik van een geplaatste vacature. De meeste bezoekers kijken rond op de website tussen 10.00 uur ’s ochtends en 16.00 uur ’s middags. Vervolgens zakt het aantal bezoekers wat in.

Na het avondeten nemen de bezoekersaantallen op de website weer toe, waarna rond 21.00 uur de laatste daling wordt ingezet. Logischerwijs is het in de nacht het minst druk qua aantal bezoeken. Het dal bevindt zich dan ook om 4.00 uur in de nacht.

September

Het aantal werkzoekenden varieert sterk per maand waardoor het een groot verschil uitmaakt in welke maand de vacatures online worden gezet. De drukste maanden zijn, met afstand, januari en september. In de maanden juli en december ligt het verkeer echter een stuk lager.

Toch werden in de maand juni afgelopen jaar de meeste online vacatures geplaatst, terwijl die maand voor werkzoekenden - op juli en december na - de minst actieve maand is.

Volgens Vacatures.nl zouden werkgevers beter kandidaten kunnen zoeken door vacatures te plaatsen in de maanden dat er ook daadwerkelijk veel gezocht wordt naar nieuwe banen.