Airconditioners op kantoor zouden minder koud ingesteld moeten worden om zo energie te besparen en de werkvloer aangenamer te maken voor vrouwen. De temperatuur op werkvloeren is nu namelijk ingesteld op de warmtetransport van een gemiddelde man. 

Dat stelt dr. Boris Kingma van Maastricht University. Kingma deed onderzoek naar de warmtetransport in lichamen en de uitwerking hiervan op ingestelde temperaturen op kantoren.

"Voor de temperatuurregeling van kantoren worden nu de waarden ingevoerd van de gemiddelde man", vertelt Kingma aan NU.nl. "Dit terwijl uit eerdere studies al bleek dat vrouwen een warmere omgeving preferen op kantoor." 

Hogere temperatuur

"Waar in een kantoor bijvoorbeeld 50 mannen en 50 vrouwen werken, wordt de temperatuur nu ingesteld op 100 mannen, omdat er dus standaard een gemiddelde man wordt ingevoerd", aldus Kingma.

"Als er op kantoren een iets hogere temperatuur wordt ingesteld, verlaag je het energieverbruik enorm. Bovendien is het voor vrouwen dan een prettigere werkomgeving. Je behaalt dan veel winst."