Nederlandse pretparken hebben de zomerstorm afgelopen zaterdag goed overleefd. Een aantal parken moest een paar achtbanen sluiten of zelfs het gehele park, maar er zijn geen ongelukken gebeurd.

Dat blijkt maandag uit een rondgang van NU.nl.

Walibi Holland in Biddinghuizen sloot zaterdagmiddag alle attracties in verband met de veiligheid voor de gasten. Het park sloot ook om 18.00 uur in plaats van om 20.00 uur.

Bij Duinrell in Wassenaar stonden er rijen voor het Tikibad. Uit voorzorg had het park al zijn buitenattracties zaterdag gesloten, waardoor alle campinggasten naar het Tikibad en de restaurants in het park gingen.

Een aantal gasten op de camping moest ook worden verplaatst, omdat ze hun tent onder een boom hadden staan die takken zou kunnen verliezen.

Opgeruimd

"Zondag om 10.00 uur was alles netjes opgeruimd en het park ligt er nu gewoon weer netjes bij", vertelt de persvoorlichter van het pretpark. "Er is een glijbaan beschadigd en een aantal mobile homes op de Eurocamping, maar over het algemeen hebben we het er gelukkig goed vanaf gebracht."

Slagharen in de gemeente Hardenberg in Overijssel heeft het er het beste vanaf gebracht. Het attractiepark heeft geen hinder ondervonden aan de zomerstorm. 

De Baron

In de Efteling hebben De Baron 1898 en de bobsleebaan een tijdje stilgelegen. "Dat was maximaal een halfuurtje. Op de bobsleebaan lag bijvoorbeeld water en takken, dat moesten we even opruimen", aldus de persvoorlichter van het park in Kaatsheuvel.

"Onze zaterdagavonden staan nu in het teken van het Negen Pleinen Festijn, waarbij alle pleinen in de Efteling in festivalsfeer zijn opgezet met grote tenten. Deze zijn allemaal blijven staan en ook de attracties hebben verder allemaal de harde wind goed overleefd."