Ouderen kunnen vanaf maandag online informatie over hun gemeente opzoeken. De OuderenOmbudsman heeft een website geopend waar per gemeente vragen van ouderen worden beantwoord. 

Er wordt op deze webiste per gemeente antwoord gegeven op vragen over bijvoorbeeld het tijdstip waarop het senioren zwemuurtje plaatsvindt of op de vraag of er in de gemeente speciaal regionaal vervoer is.

"Bij ons komen veel telefoontjes binnen van ouderen, die bepaalde informatie gewoon niet kunnen vinden", vertelt Sabine Lorsheijd van het Nationaal Ouderenfonds en projectleider van de campagne 'OuderenOmbudsman in uw gemeente'.  

"Ze willen bijvoorbeeld weten of ze recht hebben op een persoonsgebonden budget of waar ze een gehandicaptenparkeerkaart kunnen aanvragen. Met dit soort vragen kunnen ze natuurlijk bij hun gemeente terecht, maar omdat de informatie vaak zo versnipperd op de website staat, lukt het niet om het te vinden."

Medewerking gemeenten

De OuderenOmbudsman heeft daarom alle gemeenten in Nederland aangeschreven en gevraagd mee te werken aan het inzichtelijk krijgen van alle relevante informatie op het gebied van zorg en welzijn, wonen, geldzaken en werk. 

De eerste 100 gemeenten, waaronder Amsterdam en Den Haag, staan per maandag online. Aan het einde van het jaar moet de informatie over alle 393 gemeenten van Nederland terug te vinden zijn op de website.