In het digitale tijdperk is de papieren Gouden Gids nog steeds rendabel, zegt de uitgever. Uit  NIPO-cijfers blijkt dat maandelijks 2,3 miljoen mensen ervan gebruikmaken.

De Gouden Gids, die een overzicht biedt van contactgegevens van bedrijven, is vooral populair bij mensen die buiten de randstad wonen en boven de 55 jaar zijn.

De uitgever heeft daarom besloten om de Gouden Gids, die is samengevoegd met De Telefoongids, zeker tot 2017 uit te geven. "Daarna zullen we bekijken hoe rendabel het nog is. Het blijft een kwestie van vraag en aanbod", zegt een woordvoerster.

De papieren Gouden Gids blijft mede rendabel dankzij ondernemers. Zij zouden nog steeds veel werk aan de gids te danken hebben. "Loodgieters of kappers vinden het nog steeds relevant om in de gids te staan. Het gaat om 120.000 ondernemers en zij maken het mede zinvol om de gids te blijven uitgeven."

De uitgever ziet wel een "verschuiving van print naar online". De Gouden Gids is inmiddels beschikbaar als app, en de site detelefoongids.nl wordt gemiddeld zes miljoen keer per maand bezocht.