Ruim een op de tien treinen kwam in de eerste drie maanden van dit jaar te laat. Dat blijkt uit cijfers van spoormonitor.nl, een gezamenlijke website van Treinreiziger.nl, Voor Beter OV en Rover.

Syntus was de eerste drie maanden van dit jaar de meest punctuele vervoerder: 97,8 procent van hun treinen vertrok op tijd. De NS staat op de zevende plaats: 87,5 procent van de NS-treinen reed op tijd. In Nederland zijn er negen treinvervoerders actief.

De Deutsche Bahn deed het in de eerste drie maanden van dit jaar het slechtst. Dit kwam door de stakingen in Duitsland. Slechts 68,7 procent van hun treinen in Nederland reed op tijd.

De meeste kans op vertraging loop je als je in de sprinter tussen Bunnik en Breukelen zit. Deze treinen vertrokken in de eerste drie maanden van dit jaar maar 43,3 procent keer op tijd.

Op drie stations vertrokken alle treinen op tijd: Gulpen-Wijlre, Eys-Wittem en Simpelveld. Dit zijn echter stations die onderdeel uitmaken van een museumverbinding waar uitsluitend stoomtreinen stoppen.