Iemand om vrije tijd mee door te brengen is de belangrijkste reden voor vrijgezellen om een relatie aan te gaan, naast seks en emotionele geborgenheid.

Dat blijkt uit een onderzoek van Parship. De datingsite vroeg 12 duizend leden wat de belangrijkste redenen zijn om een relatie te willen.

Zowel mannen (47 procent) als vrouwen (46 procent) zeggen dat zij niet 'alleen' hun vrije tijd willen doorbrengen.

Een derde van de mannen stelt daarnaast dat regelmatige seks ook een grote reden is om een partner te zoeken. Onder vrijgezelle vrouwen zegt slechts een vijfde regelmatige seks dé reden te vinden om een relatie te willen.

Van de ondervraagde vrouwen gaf 38 procent toe een partner te zoeken om een gevoel van emotionele zekerheid te waarborgen. De mannen vinden die emotionele geborgenheid wat minder van belang (28 procent).

Bij de heren blijft seksualiteit in elke leeftijdscategorie zeer belangrijk, terwijl de vrouwen boven de 55 jaar seksualiteit minder belangrijk gaan vinden. Slechts 9 procent van de vrouwen boven 55 jaar zegt seks 'zeer belangrijk te vinden', tegenover 25 procent van de mannen boven de 55.