Ouders geven gemiddeld 110,60 euro uit aan het verjaardagsfeestje van hun kind. Dit komt neer op ruim 220 miljoen euro per jaar in Nederland.

Dit blijkt uit onderzoek van Actiepagina.nl, waarin achthonderd ouders met kinderen tot en met twaalf jaar zijn ondervraagd. 

Kinderen die zes jaar worden krijgen met 161 euro gemiddeld het duurste partijtje, gevolgd door de allereerste verjaardag, waar ouders gemiddeld 136 euro aan uitgeven.

Ruim 40 procent van de ouders begint minstens een maand van te voren met de voorbereidingen. Het versturen van uitnodigingen en nieuwe kleding voor de jarige job zijn kosten die vóór het verjaardagsfeestje worden gemaakt.  

Er worden gemiddeld zeven kinderen uitgenodigd voor een verjaardagsfeestje. Op ruim 60 procent van alle feestjes wordt er ook taart gegeten en hier wordt gemiddeld 21,80 euro besteed aan de verjaardagstaart.

Toch vindt ruim 40 procent van de ouders het tegenwoordig belangrijk gezonde en verantwoorde snacks en drankjes te serveren aan de feestvierende kinderen.

Kosten verjaardagsfeestje

Bron: Actiepagina.nl© NU.nl/Shannon Bakker