Het piepkleine eiland Pitcairn in de Stille Oceaan heeft het homohuwelijk gelegaliseerd. Voor zover bekend is geen van de achtenveertig inwoners homoseksueel.
 

Dat meldt persbureau AP

Pitcairn werd in 1790 ingelijfd en gekoloniseerd door Groot-Brittannië. Het is nu een semiautonoom deel van het Verenigd Koninkrijk. Het eiland wordt vaak gezien als het kleinste land ter wereld naar inwonertal.

De eilanders zijn nakomelingen van de muiters van het beroemde Britse marineschip Bounty en hun Tahitiaanse partners.

Vicegouverneur Kevin Lynch zei maandag dat de nieuwe wet al in mei van kracht werd, maar door technische problemen met de website van Pitcairns overheid is de wet nu pas gepubliceerd. Volgens Lynch werd de beslissing om het homohuwelijk te legaliseren unaniem genomen door de gemeenteraad.

Eilandbewoonster Meralda Warren stelde dat zij tijdens haar leven maar één openlijk homoseksuele Pitcairner kende, en dat was een lange tijd geleden.

Wat ook lastig kan zijn voor homokoppels die in het huwelijksbootje willen stappen is dat de enige geestelijke op het eiland een zevendedagsadventist is, een religie die op het homohuwelijk tegen is, aldus Warren. Maar, zei ze, misschien kan de gouverneur dan dienen als voorganger.