Ruim 44 procent van de Nederlandse vrouwen met kinderen wil vaker vrijen. 

Dat blijkt maandag uit onderzoek van tijdschrift Kek Mama, onder 700 Nederlandse moeders tussen de 20 en 45 jaar met kinderen van 2 tot 12 jaar.

Na bevalling geniet meer dan de helft van de moeders van het hebben van seks. Het duurt gemiddeld 50 dagen voordat ouders weer seks hebben. 

5 procent van de vrouwen vindt het op dat moment vreselijk. Vaders genieten er veel meer van; ruim driekwart van de mannen is enthousiast over de eerste keer na de bevalling. 

39 procent van de mensen met een relatie met jonge kinderen plant het hebben van seks. In 2013 was dit nog maar 27 procent. Seks verschijnt dus wel weer op de agenda na een bevalling, maar voor vrouwen is dit te weinig. 

Ook de frequentie van seks neemt in 7 op de 10 gevallen af. De helft van de moeders geeft wel aan dat de relatie met haar partner verbetert na de komst van kinderen. 

Moment

Ook het moment waarop er wordt gevrijd verandert. Ouders doen dat het liefst als de kinderen liggen te slapen of uit logeren zijn. 14 procent van de ouders is wel eens betrapt door hun kind(eren). 

Uit het onderzoek bleek ook dat 70 procent van de moeders masturbeert, tegenover 90 procent van de vaders. Moeders masturberen het liefst in bed en vaders doen dat het liefst onder de douche. 

Ook zou 29 procent van de vrouwen wel eens seks willen hebben met een andere vrouw.