Postbezorger is nog steeds het populairste bijbaantje onder jongeren. Nu de eindexamens zijn afgerond, gaan jongeren in de zomer als postbode aan de slag.

Na postbezorger is werken in de bediening in de horeca populair. Op de derde plaats van meest populaire bijbanen staat 'medewerker in de schoonmaak', gevolgd door werken in een magazijn. Dat meldt Randstad aan NU.nl.

PostNL ziet ook dat de vraag naar een baantje als postbezorger nog steeds stabiel is. "Het is een makkelijk baantje. Je hebt alleen je fiets nodig. Bovendien zijn er flexibele werktijden", vertelt PostNL. 

Voor jongeren speelt het vaak ook mee dat ze na de zomer nog aan kunnen blijven als postbezorger. Ze maken dan wel minder uren, omdat de vaste postbezorgers dan terug zijn van hun zomervakantie, maar ook na de zomer kunnen jongeren nog uren maken als postbezorger.

Nog steeds genoeg post

"Er wordt nog steeds post gestuurd. Het waren dan vroeger misschien vijf brieven per dag en nu drie, de post blijft wel verstuurd worden. Die adressen moeten dus ook allemaal nog bereikt worden", aldus PostNL.