Kledingbedrijf Nasty Gal is aangeklaagd door een voormalig werknemer die zegt ontslagen te zijn omdat ze op het punt stond met zwangerschapsverlof te gaan. Vier anderen zou hetzelfde zijn overkomen.

Dat schrijft Jezebel woensdag.

In de aanklacht valt te lezen dat Nasty Gal systematisch mensen ontslaat die zwanger zijn. De reden daarvoor zou zijn dat het in Californië verplicht is om vier maanden betaald verlof te bieden aan nieuwe moeders en Nasty Gal zou daar niet aan willen voldoen.

Aimee Concepcion kreeg in haar beoordelingsgesprek te horen dat ze haar werk goed deed en werd in het beoordelingsformulier omschreven als 'het voorbeeld van professioneel gedrag. "Ze start een nieuwe afdeling vanaf het begin, wat niet makkelijk is, en is duidelijk geschikt voor de uitdaging."

Tijdelijke vervanger

Korte tijd daarna maakte Concepcion bekend dat ze zwanger was, waarna haar werkgever haar liet weten dat ze slechts zes weken vrij kon krijgen. Enkele tijd daarna werd een 'tijdelijke vervanger' aangenomen, waarna Concepcion te horen kreeg dat ze niet terug hoefde te komen na haar bevalling. 

Vier anderen, een man en drie vrouwen, zou iets soortgelijks zijn overkomen.

Nasty Gal heeft in een verklaring laten weten dat de beschuldigingen vals zijn. "De ontslagen waren onderdeel van een grotere herstructurering. De rechtzaken zijn ongegrond."