Er is ophef ontstaan over het blokkeren van transgenders op Tinder. Het bedrijf zegt aan een transgendervriendelijke oplossing te werken voor de datingapp.

Op sociale media verschenen de afgelopen dagen weer veel meldingen van transgenders dat hun Tinder-profiel geblokkeerd is.

De dating-app laat gebruikers elkaar rapporteren als er ongewenst gedrag wordt gesignaleerd. Bij een melding wordt het profiel geblokkeerd tot Tinder er naar gekeken heeft. Als er dan toch niets aan de hand blijkt te zijn, wordt de blokkade opgeheven.

Het bedrijf laat een Business Insider weten dat transgenders welkom zijn op de dating-app, maar dat het nog niets kan doen tegen het blokkeren van transgenders door andere gebruikers.

Bij Tinder kan een profiel worden aangemaakt op basis van informatie en foto's van Facebook. Daarna kiest de persoon zijn of haar eigen geslacht en in welk geslacht hij of zij geïnteresseerd is en worden mogelijk matches getoond op basis van de locatie van beide personen.

Nieuwe geslachtsoptie

Het is niet mogelijk voor transgenders om aan te geven dat zij transgender zijn. Andere gebruikers die geen interesse hebben in een date met een transgender kunnen bovendien niet aangeven dat ze hen niet in hun potentiële matches willen tegenkomen en dat levert momenteel de blokkades op.

Tinder laat nu aan Business Insider weten dat het wel aan zo'n functie werkt. "We erkennen en geloven in het belang van het aanbieden van alle geslachtsopties en we werken aan een geoptimaliseerde ervaring voor iedereen."

Een transgender is iemand die door het leven gaat als man terwijl hij als vrouw geboren is, of door het leven gaat als vrouw terwijl zij als man geboren is. Transgenders hebben echter geen geslachtsveranderende operaties ondergaan.