Nederlandse werknemers verkiezen een baan met inhoud boven een functie met een hoger salaris maar met minder inhoudelijk perspectief.

Dit blijkt woensdag uit een wereldwijd onderzoek van netwerksite Linkedin naar de houding van fulltime werknemers ten opzichte van de banenmarkt. Voor het onderzoek werden 20.931 werknemers ondervraagd, onder wie 678 Nederlanders.

Met name uitdagend werk, professionele ontwikkeling, toekomstperspectief en doorgroeimogelijkheden worden belangrijk gevonden door de ondervraagden. Nederlandse werknemers lopen minder warm voor een betere functietitel.

Hoewel Nederlanders internationaal bekend staan als 'zuinig' en op geld gericht, hecht slechts 16 procent waarde aan een betere beloning en secundaire arbeidsvoorwaarden. Dat is opvallend laag, vergeleken bij het wereldwijde gemiddelde van 49 procent.

Gelukkig

Vier op de vijf Nederlandse werknemers is tevreden met hun huidige baan. Daarmee kent Nederland de meest tevreden werknemers ter wereld. Toch staat 81 procent open voor een nieuwe baan als er een mooie kans voorbij komt.