'Loonkloof tussen man en vrouw wordt kleiner'

De loonkloof tussen mannen en vrouwen is vorig jaar verder afgenomen. Vrouwen verdienden gemiddeld evenveel, maar mannen gingen er iets op achteruit met hun bruto uurloon.

Dit blijkt uit een woensdag gepubliceerd onderzoek van de Stichting Loonwijzer en vacature- en carrièrewebsite Monsterboard.

Het verschil in beloning tussen beide seksen is teruggelopen tot 5,8 procent, in het voordeel van de mannen. Het bruto uurloon van vrouwen bleef met 13,86 euro gelijk. Dat van mannen daalde van 15,19 euro per uur naar 14,72 euro.

De loonkloof is het grootst bij managers. Mannelijke managers verdienen fors meer dan vrouwelijke managers. Vooral in de financiële dienstverlening en de IT en telecom is dit het geval. Daar verdienen mannelijke managers door de bank genomen wel een vijfde meer dan hun vrouwelijke collega's.

"Het is een positief teken dat de loonkloof steeds kleiner wordt", zegt Monsterboard-directeur Gian Zandonà. "Dat de kloof nog steeds aanwezig is, komt deels door het feit dat veel vrouwen nog steeds een carrièrebreak nemen of parttime werken."

Lees meer over:

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie