Werknemers die meerdere banen combineren zijn over het algemeen tevredener, bevlogener en beter inzetbaar dan werknemers met één baan.  

Voor mensen die meerdere banen hebben opdat zij anders financieel niet rondkomen, geldt echter het tegenovergestelde. Bovendien lijdt deze groep werknemers sneller aan burn-outverschijnselen.

Dat blijkt maandag uit een analyse van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en TNO.

Uit onderzoek van de twee instellingen blijkt verder dat het aantal mensen met een tijdelijk contract, ook wel aangeduid als flexwerkers, is in de afgelopen tien jaar sterk toegenomen van 15 procent in 2004 tot 22 procent in 2014. De stijging is in Nederland groter dan in de meeste andere Europese landen.

Het aantal werknemers met meerdere banen, in loondienst en/of als zzp'er, is de afgelopen tien jaar eveneens gestegen van 6 procent in 2004 tot 8 procent in het afgelopen jaar.

Volgens het onderzoek van het CBS en TNO zijn bedrijven met veel flexwerkers niet innovatiever dan bedrijven waar juist veel werknemers met vaste arbeidskrachten werken.

Bedrijven met veel flexwerkers zijn wel innovatiever als die goede toekomstperspectieven van hun werkgever krijgen en worden opgenomen in de bedrijfscultuur dan werkgevers die dit niet doen.