AMSTERDAM – 70 procent van de werknemers verdenkt hun management en directie ervan zaken achter te houden voor het personeel.

Daarbij zegt 38 procent dat belangrijk organisatienieuws niet wordt gecommuniceerd; bij slechts 20 procent wordt dit persoonlijk gebracht door directie, management of leidinggevende.

Dit blijkt uit onderzoek van NationaleVacaturebank onder 1000 respondenten, zowel werknemers als werkgevers uit alle regio’s in Nederland.

Bij veel Nederlandse bedrijven staat de communicatie tussen het hogere management en het personeel er slecht voor; maar 3,5 procent van de werknemers vindt hun organisatie heel transparant. 70 procent zegt dat het achterhouden van zaken door management en directie eerder regel dan uitzondering is. Als er gecommuniceerd wordt over belangrijk organisatienieuws, gaat dat vooral via intranet (25 procent) en e-mail (17 procent).

Navolging

Wanneer er iets besproken wordt tussen leidinggevende en personeel, wordt er nauwelijks navolging aan gegeven, zo blijkt uit het onderzoek. In de meeste gevallen (40 procent) moet het personeel er zelf nog een paar keer achteraan, 39 procent hoort er nooit meer iets van. In slechts 13 procent van de gevallen wordt er direct opvolging gegeven aan de besproken zaken.