Werknemers worden honkvaster

AMSTERDAM - Nederlandse werknemers willen veel vaker lang bij hun werkgever blijven werken dan tien jaar geleden. 

Dat blijkt uit onderzoek van adviesbureau Great Place to Work, dat donderdagavond gepubliceerd.

Great Place to Work voert jaarlijks een onderzoek uit naar de tevredenheid onder werknemers over het bedrijf waar zij voor werken. In 2012 heeft het adviesbureau daarvoor 55 duizend medewerkers van 105 bedrijven ondervraagd.

Volgens het onderzoek was in 2003 slechts 44 procent van de werknemers van plan voor langere tijd bij hun werkgever te blijven, in 2012 is dat bijna driekwart. De onderzoekers hebben niet direct gevraagd naar beweegredenen van werknemers om langer bij hun huidige baas te blijven.

Mogelijk zijn mensen honkvaster vanwege de recessie, waardoor veel werknemers moeilijk een andere baan kunnen vinden en gedwongen zijn bij hun huidige werkgever te blijven.

Opvallend

De uitkomst is opvallend omdat werknemers in de afgelopen tien jaar over het algemeen negatiever over hun werkgever zijn gaan denken. Zo vindt slechts iets meer dan de helft van de werknemers dat het management voldoende waardering toont voor goede prestaties, een van de laagste scores ooit.

Ook zeggen drie op de tien werknemers onvoldoende mogelijkheden te krijgen om zijn werk goed te kunnen doen, tegen negentien procent in 2003.

Beste werkgevers

Het belangrijkste doel van het onderzoek van Great Place to Work is te komen tot een lijst van beste werkgevers van Nederland. In de categorie voor bedrijven met meer dan 250 werknemers kwam Microsoft voor het vierde achtereenvolgende jaar als beste uit de bus.

Lees meer over:

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie