AMSTERDAM – Mannen trekken zich op hun werk regelmatig terug in het toilet om te masturberen. Dat blijkt uit de jaarlijkse enquête van het blad Glamour.

Het Amerikaanse modeblad stelde duizend mannen vragen over seks, relaties en geld. Daaruit blijkt dat 31 procent van de respondenten wel eens masturbeert op het werk. Evenveel mannen spelen met zichzelf tijdens een bezoek aan hun ouders. Zo’n 24 procent masturbeert in de auto en een kleine 10 procent bevredigt zich af en toe tijdens een feestje.

Bijna 40 procent van mannen zegt dat ze gedurende de dag vaak aan seks denken. Ruim 65 procent van de mannen streeft naar een vaste relatie.

Homoseksualiteit

Het taboe rond homoseksualiteit blijkt verdwenen te zijn. Ruim 55 procent van de geënquêteerden voelt zich gevleid als een man hen probeert te verleiden.

Uit de enquête blijkt ook dat mannen zich het meest zorgen maken over geld. Ruim 36 procent is bang om arm te worden. Volgens hoofdredactrice Cindi Leive is dat te wijten aan de huidige economische crisis. “Voor veel mannen zijn een slechte financiële situatie geen hypothese, maar een werkelijk gevaar”, zegt ze.