AMSTERDAM – Werkzoekenden op Monsterboard.nl zochten in 2011 het vaakst binnen de beroepscategorie Finance en Accounting. ‘Secretaresse’ was de meest populaire zoekterm.

Dat blijkt uit jaarlijkse rapport van Monsterboard over de online arbeidsmarkt.

Net als de afgelopen twee jaar blijkt ‘secretaresse’ de meest gebruikte zoekterm. De top 3 met zoekwoorden bestaat verder uit ‘administratief’ en ‘manager’. Vorig jaar waren ‘manager’ en ‘controller’ nog nummer 2 en 3 op de lijst.

Het zoekwoord ‘kinderopvang’ (29e plek) is een opmerkelijke binnenkomer, de zoektermen ‘english’ (12e plek) en ‘parttime’ (21e plek) staan ook opvallend hoog in de lijst van top 100 zoektermen.

Provincies

Naar vacatures in de provincie Noord- en Zuid-Holland werd het meest gezocht. Vacatures in de provincies Friesland en Zeeland waren het minst populair.

Tijdens werktijd

Verder is het opvallend dat werkzoekenden vooral tijdens werktijd actief zijn. Tussen 10 en 11 uur ’s ochtends ziet Monsterbord dan ook een piek in de bezoekersaantallen. Bovendien blijkt dat op werkdagen de site het vaakst wordt geraadpleegd.

Dinsdag is de dag met de meeste bezoeken, 18 procent van de bezoeken vindt plaats op deze dag. Andere drukbezochte dagen zijn maandag (17,3 procent) en woensdag (17,3 procent). In het weekend wordt het minst gezocht naar een nieuwe baan. Dinsdag 8 februari 2011 was de drukste dag op Monsterboard, de laatste week van mei was de minst drukke periode.