AMSTERDAM - Bijna de helft van de Nederlandse werknemers heeft zich wel eens misdragen op een bedrijfsborrel. Dat blijkt volgens carrièresite Monsterboard uit een wereldwijde enquête.

Van de werknemers die zich misdroegen, kwam vijf procent op straat te staan. Nog eens vijf procent liep flinke reputatieschade op door een borrel.

Aan het onderzoek deden bijna 3700 mensen mee. Onder de Nederlandse ondervraagden geeft 45 procent aan zich wel eens te misdragen op de bedrijfsborrel. Daarmee zijn ze iets losbandiger dan het gemiddelde van de ondervraagden dat op 37 procent uitkwam.

Britse werknemers

Britse werknemers blijken zich tijdens een bedrijfsfeestje het moeilijkst te kunnen beheersen. Bijna twee derde, 64 procent, geeft aan zich wel eens te hebben misdragen.

Italiaanse ondervraagden blijken het braafst op bedrijfsfeesten. Daar maakte slechts achttien procent van de werknemers het tijdens een bedrijfsborrel te bont.

Monsterboard adviseert mensen die een bedrijfsborrel bezoeken in hun achterhoofd te houden dat ze zich in een zakelijke omgeving bevinden. Erg dronken worden is dan ook geen goed idee.