AMSTERDAM - De meeste mensen ontbijten 's ochtends in slechts drie minuten, omdat ze te druk zouden zijn met nadenken over hun werk.

Maar liefst 51 procent zegt in drie minuten en 15 seconden te ontbijten, terwijl acht op de tien Britten minimaal drie keer in de week op kantoor hun eerste hap naar binnen werken.

Zo blijkt uit onderzoek van een producent in ontbijtgranen, gehouden onder 2.000 volwassen Britten. Meer dan een derde van de ondervraagden geeft aan nu minder tijd te hebben om te ontbijten dan vijf jaar geleden. De schuld wordt gegeven aan de druk om zo vroeg mogelijk op kantoor te zijn.

Andere redenen waarom mensen slechts tijd hebben om een supersnel ontbijt te consumeren, zijn het 's ochtends checken van e-mails, Facebook en Twitter of het kijken naar de televisie.

Badkamer

Een op de twintig ondervraagden geeft zelfs aan het ontbijt in de badkamer op te eten vanwege tijdgebrek en een vijfde van de ouders zegt dat hun kinderen ontbijten in de auto onderweg naar school.

Toch is driekwart van de Britten het ermee eens dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is, zo meldt Mirror.