Veel vrouwelijke hoogopgeleide coaches in Nederland

AMSTERDAM - Veel zakelijke coaches zijn hoogopgeleid, voor het merendeel vrouw en een zeer groot deel is werkzaam in de Randstad.

Dat blijkt uit een onderzoek van het Tijdschrift voor Coaching (TvC) onder ruim 2200 lezers (35 procent man, 65 procent vrouw). Vrijwel allen (98 procent) zijn hooggeschoold (HBO of universiteit) en 75 procent van hen is tussen de 40 en 60 jaar oud.Bijna 50 procent van de ondervraagde coaches is werkzaam in de Randstad; Noord-Holland telt de meeste coaches. In de provincies Zeeland en Flevoland zijn de minste coaches werkzaam.Ongeveer de helft van de respondenten werkt als zzp’er. Velen van hen werken daarnaast gedeeltelijk in loondienst. Een kwart van de respondenten werkt in de persoonlijke en zakelijke dienstverlening, 19 procent is werkzaam in het onderwijs, 18 procent in de gezondheidszorg en 15 procent bij de semi-overheid. 

InformatiebronnenDe ondervraagden richten zich voornamelijk op vakbladen, boeken en websites om informatie te vergaren om hun vak goed te kunnen uitoefenen. 20 procent van de ondervraagden vindt een beroepsvereniging een belangrijke informatiebron.

Sociale media worden voornamelijk gebruikt om te netwerken (LinkedIn) en op de hoogte te blijven van ontwikkelingen en trends binnen het vakgebied. Twitter wordt nog nauwelijks gebruikt voor zakelijke doeleinden.

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie