AMSTERDAM – De tevredenheid van hoogopgeleide werknemers met hun loopbaanmogelijkheden is dit jaar gedaald.

Dat blijkt uit onderzoek van Intermediair onder 70 bedrijven en ruim 10.000 werknemers.

In de profitsector vond ruim 70 procent van de hoogopgeleide medewerkers de afgelopen jaren dat ze voldoende mogelijkheden hadden om hun loopbaanwensen te verwezenlijken. Dat is dit jaar gezakt naar 65 procent. Bij (semi-)overheidsinstellingen is de daling groter: van 65 naar 54 procent.

Volgens Kees Versluis van Intermediair komt de dalende tevredenheid van werknemers deels door het grote aantal reorganisaties het afgelopen jaar. “Maar ook door de aanhoudende crisis, waardoor mensen om financiële redenen niet weg durven gaan bij hun werkgever, ook al is hun carrière vastgelopen.”

Thuiswerken

Maar liefst 98 procent van de werkgevers in de profitsector geeft werknemers die af en toe thuiswerken een laptop en een mobieltje (of smartphone) van de zaak. 67 procent vergoedt ook het internetabonnement thuis.
 
Van de (semi-)overheidsbedrijven stelt 73 procent thuiswerkende medewerkers een laptop ter beschikking; 65 procent van de thuiswerkende medewerkers krijgt een mobieltje of smartphone van de zaak. Het internetabonnement wordt slechts door 35 procent van de non-profitorganisaties vergoed.