Collega belangrijkst voor geluk op werkplek

AMSTERDAM – Collega’s blijken de meeste invloed te hebben op het geluksgevoel op de werkplek. Ook humor en een goede werk-privé balans dragen veel bij aan het gelukkig voelen op het werk.

Dat blijkt uit onderzoek van Van Harte & Lingsma onder 524 werkende Nederlanders.

Nederlanders zijn over het algemeen gelukkig op hun werk; 75 procent waardeert het geluksgevoel met het cijfer 7 of hoger. Drie op de vijf werknemers ziet er niet tegenop om na de vakantie aan het werk te gaan en 66 procent geeft aan dagelijks plezier te beleven in zijn werk.

Voor mannen blijkt voldoende uitdaging in het werk belangrijker dan voor vrouwen, terwijl vrouwen meer waarde hechten aan de hoeveelheid werkdruk.

Minder gelukkig

Slechte leidinggevenden, negatieve medewerkers of een slechte band met collega’s maken dat sommige Nederlanders zich niet gelukkig voelen op het werk. Vrouwen blijken vatbaarder te zijn voor een negatieve werksfeer.

Dertigers blijken zich het minst gelukkig te voelen op de werkvloer. Onno Hamburger, een van de auteurs van het boek Gelukkig Werken, denkt wel te weten waar dat aan ligt. “Doordat dertigers vaak een druk gezinsleven en ambities proberen te combineren, ervaren zij extra werkstress en minder voldoening dan andere werknemers.”

Lees meer over:

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie