AMSTERDAM - Vrouwen die door het glazen plafond willen heen breken, "moeten daar gewoon voor gaan. Met durf, met een plan en zonder bescheidenheid".

De grootste reden dat het glazen plafond nog bestaat, is omdat vrouwen het zelf in stand houden. Dat zeggen topvrouwen uit het bedrijfsleven in Nederland.

'Het Glazen Plafond: Feit of Fictie' was het centrale thema tijdens de jubileumconferentie van Zonta Club Kennemerland, een organisatie voor zelfstandige en leidinggevende vrouwen. Aanwezige topvrouwen waren onder meer Ellen Faber (voorzitter van de Divisie Directe Distributie bij Achmea), Jannine van den Berg (kwartiermaker voor de Nationale Politie) en schrijfster Elma Drayer.

Hoewel topvrouw Jannine van den Berg ervan overtuigd is dat het glazen plafond vooral in de hoofden van vrouwen zelf zit, heeft ze tijdens haar weg naar de top een hoop hindernissen moeten nemen. "Ik kan er een boek over schrijven. Toen ik bij de ME een leidinggevende functie kreeg, vroegen een hoop mannen zich toch af of ik dat wel zou kunnen, of ik wel hard genoeg zou kunnen schreeuwen en niet in paniek zou raken."

Vrouwenquotum

Sommige vrouwen pleiten voor wettelijke maatregelen die ervoor moeten zorgen dat meer vrouwen de top bereiken. Volgens Patty Kruiswijk, eigenaresse van een coaching- en adviesbureau, zou dat kunnen door een verplicht vrouwenquotum in te stellen: "Dat verplicht werkgevers op zoek te gaan naar capabele vrouwen en daarmee lost het probleem vanzelf op."

Mannelijker zijn

Andere vrouwen, zoals schrijfster Elma Drayer, zijn van mening dat vrouwen die de top willen bereiken zich wat mannelijker moeten gedragen door bijvoorbeeld meer te bluffen en ook dingen te doen die ze eigenlijk niet durven.

Ellen Faber, ook genomineerd als Vrouwelijke Topmanager 2011, is van mening dat een glazen plafond vrouwen niet hoeft te belemmeren: "Als je als vrouw wat kan en je wilt wat, je focust en je luistert ernaar, dan gaan het lukken. Er is geen bedrijf meer dat geen diversiteit aan zijn top wil hebben."