AMSTERDAM - Buurtzorg Nederland en Red Bull zijn de winnaars van de 'Beste Werkgevers Award 2011'. Deze prijs werd woensdag uitgereikt in Amsterdam.

De award is een initiatief van onderzoeksbureau Effectory en wordt jaarlijks gegeven aan de onderneming waar de meest tevreden werknemers rondlopen. Personeelsleden van 311 organisaties en bedrijven deden mee aan het onderzoek.

Buurtzorg Nederland

Buurtzorg Nederland wint in de categorie beste onderneming boven de 1000 werknemers. De organisatie kreeg een rappartcijfer 8,7 van het personeel. Het bedrijf is een van de grootste thuiszorgorganisaties van Nederland met 400 teams door heel het land. De vestigingen zijn zelf verantwoordelijk voor het reilen en zeilen binnen hun organisatie.

Directeur van Buurtzorg Nederland, Jos de Blok, was ooit zelf wijkverpleegkundige en begon uit onvrede van het bedrijf waar hij voor werkte zijn eigen thuiszorgorganisatie.

Red Bull

Red Bull is winnaar in de categorie tot 1000 werknemers. Dit bedrijf wordt gekenmerkt door een energieke werksfeer waar veel in gebeurt. Opvallend is wel dat mensen er maar voor kortere tijd zouden werken; voordat ze ‘uitgeblust’ zijn, zijn ze weer vertrokken. De werknemers geven het bedrijf een rapportcijfer 8,8.

Volgens directeur Guido Heezen van Effectory kun je voor blijere werknemers zorgen door een aantal maatregelen te nemen, zoals het verkleinen van managementlagen en zorgen dat je werknemers je visie en product ondersteunen. Ook loslaten blijkt een goede stap volgens Heezen; "de werknemers zelf het initiatief laten nemen".