AMSTERDAM - Regeren is vooruit zien en dat geldt niet alleen voor overheden. Ook het bedrijfsleven moet vooruit blijven kijken om mee te kunnen blijven doen in een razendsnel veranderende wereld.

Tijdens de Ynnovation conference in Zeist werd er door de toekomstige leiders van het bedrijfsleven gedebatteerd over de toekomst. Hoe zien zij die en vinden ze dat de huidige top het goed doet?

Workshops

250 young professional waren bijeen om ervaringen uit te wisselen met de top van grote Nederlandse bedrijven als Shell, PwC, ING, Sanoma (ook uitgever van NU.nl) en Achmea en om in workshops ideeën voor de toekomst te ontwikkelen.

Een van die workshops behandelde het thema 'Lifestyle of the Future', oftewel: hoe leven en werken we over tien/twintig jaar? Het Nieuwe Werken is speerpunt bij veel ondernemingen; bedrijven laten hun medewerkers flexibeler omgaan met arbeidstijd en werkomgeving. Met als resultaat dat mensen zich prettiger voelen en de organisatie productiever.

Flexibiliteit

Op de vraag of het nieuwe werken ook innovatie ondersteund werd door de aanwezigen positief gereageerd. Juist door de flexibiliteit en het contact met anderen dan alleen de directe werkomgeving kunnen vernieuwende ideeën ontstaan. Het is daarbij wel zaak voor de organisatie om daar een juiste structuur om heen te bouwen.

Ynnovation wordt georganiseerd door jonge werknemers van de grootste bedrijven in ons land.