AMSTERDAM - Werknemers zijn veel minder positief over hun baan dan hun bazen denken. Zo is slechts de helft van de werknemers tevreden over de arbeidsvoorwaarden.

Werkgevers hadden geschat dat 72 procent hierover te spreken is. Dat blijkt uit onderzoek onder 2500 werknemers en 1200 werkgevers van uitzendbureau Tempo-Team in vijf Europese landen.

Slechts 27 procent van de ondervraagde werknemers in Nederland, België, Portugal, Luxemburg en Duitsland zegt voldoende promotiemogelijkheden te hebben. Bazen dachten dat bijna de helft van hun medewerkers hiervoor een voldoende zou geven.

Broodheren denken daarnaast dat tweederde van de ondergeschikten positief is over de kans om een opleiding te volgen. In werkelijkheid is dat maar de helft.

Doorgroeimogelijkheden

"Werkgevers zouden meer aandacht moeten geven aan wat er leeft bij hun personeel en waar nodig investeren op onder andere ontwikkeling en doorgroeimogelijkheden", licht een woordvoerder van Tempo-Team toe.

"Persoonlijke ontwikkeling gaat veel verder dan een enkele toets bij de jaarlijkse beoordeling. Het is wel een gedeelde verantwoordelijkheid. Werknemers moeten ook duidelijk zijn in wat ze willen."