AMSTERDAM – Er blijkt een verband tussen het nationaal inkomen per inwoner en het percentage mensen dat in 'erotische dating' is geïnteresseerd. Inwoners van West-Europa staan bovenaan de lijst.

Volgens Heinz Laumann van datingsite C-Date is er inderdaad een verband tussen het gemiddeld inkomen en het aantal mensen dat op internet op zoek is naar pikante avontuurtjes: „Des te hoger de levensstandaard in een bepaald land, des te aanzienlijker is de markt voor erotische dating in dat land.”

Cijfers van C-Date bevestigen dat: de site haalt 65 procent van haar omzet in veertien West-Europese landen, die in de top 20 van landen met het hoogste BBP per capita staan.

In 2010 bedroeg het aandeel van erotische dating in Nederland één vijfde van de gehele datingmarkt, met een omzet van bijna 7,3 miljoen euro.

Verklaring

De verklaring blijkt simpel: inwoners van rijke landen hebben simpelweg een betere toegang tot nieuwe technologieën en dit verandert de menselijke relaties.

Op het internet vallen geremdheden weg. Het internet biedt een anonieme sfeer; gebruikers bevrijden zich van sociale conventies en nemen geen blad meer voor de mond in het contact met andere gebruikers.