AMSTERDAM - Nederlandse vakantiegangers nemen niet graag hun telefoon van de zaak op tijdens de vakantie. 72 procent wil niet gestoord worden door zijn baas of collega’s als hij op reis is.

Dit blijkt uit een onderzoek onder ruim 2000 vakantiegangers door Zoover.

Ongeveer 18 procent neemt wel de telefoon op als hij een inkomend zakelijk gesprek binnenkrijgt. 10 procent neemt pas op als het zeer dringend lijkt. Nog minder in trek is de zakelijke e-mail; slechts 10 procent geeft aan deze te lezen en te reageren op vakantie.

WiFi

Veertig procent van de Nederlandse vakantiegangers heeft bij het boeken van zijn zomervakantie gelet op de aanwezigheid van WiFi op zijn accommodatie of camping. 15 procent verwacht zelfs dat hij overal op het terrein kan internetten via een beschikbaar WiFi netwerk.

Van de ondervraagde vakantiegangers nam 22 procent dit jaar een laptop mee en zo’n 14 procent een tablet, zoals een iPad. Vorig jaar nam minder dan 20 procent een laptop of tablet mee op vakantie.

Social media

Verder blijkt dat 57 procent van de Nederlanders die actief is op social media dit ook is op zijn vakantieadres. Zo’n 19 procent geeft aan net zo actief te zijn als thuis.

Veel vakantiegangers checken af en toe de status van hun Facebook (53 procent) of Hyves account (41 procent).