AMSTERDAM – Het aantal jobhoppers zit weer in de lift. Hoewel hoogopgeleide starters wel tevreden zijn over hun huidige functie, geeft twee derde aan over drie jaar waarschijnlijk weer een andere functie te hebben.

Dat blijkt vrijdag uit onderzoek in opdracht van organisatieadviesbureau Hay Group. Starters gaan op zoek naar nieuwe uitdagingen, en willen bovendien hun cv verder opbouwen. Ook het buitenland trekt. Zes op de tien starters staan open voor een baan over de grens.

Het leeuwendeel van de starters (85 procent) noemt sfeer als belangrijkste criterium tijdens het solliciteren.

Pensioen

Op het gebied van secundaire arbeidsvoorwaarden staat het pensioen bovenaan, gevolgd door de reiskostenvergoeding en een mobiele telefoon van de zaak. De auto van de zaak is een stuk minder belangrijk.

De salarissen van hoogopgeleide starters zijn met drie procent gestegen ten opzichte van 2009. Het afmaken van een masteropleiding loont: de salarissen van starters met een afgeronde master liggen gemiddeld 14 procent hoger dan die van hun collega’s met alleen een bacheloropleiding.

Volgens het adviesbureau ligt een nieuwe ‘War for Talent’ op de loer, als gevolg van een verwachte afname van de werkloosheid en de massale uitstroom van babyboomers.