BAARN - In een tijd waar 'downdating' bij vrouwen steeds populairder wordt, blijken de mannen een andere mening toegedaan. Een kwart van de mannen date geen vrouwen met een hogere functie dan zijzelf. Dat blijkt uit de AskMen's 2011 Great Male Survey.

Uit de AskMen's 2011 Great Male Survey blijkt namelijk dat een kwart van de ondervraagde mannen nooit een relatie zou aangaan met een vrouwelijke collega die een hogere functie heeft dan hijzelf.

Meer dan 70.000 Canadese, Amerikaanse, Britse en Australische mannen namen deel aan de enquête, die onderzocht hoe de 'moderne man' denkt en zich gedraagt.

Collega

Hoewel uit onderzoek blijkt dat de meeste mensen hun partner op de werkplek ontmoeten, gaf 45 procent van de mannen aan dat ze daten met een collega geen goed idee vinden.

Daarentegen zou 56 procent wel een onenightstand willen, als de gelegenheid zich voordoet. Ongeveer een kwart van de mannen gaf bovendien aan dat ze enkel zouden daten met een collega die een lagere positie heeft.

Bedpartners

Ten slotte bleek uit de enquête ook nog dat 34 procent van de mannen een vrouw vanaf 10 bedpartners seksueel losbandig vindt, terwijl 32 procent die term pas gebruikt als een vrouw het bed deelde met 20 partners.

Vrouwen hebben hier nog steeds een heel andere mening over. Als iemand meer dan twintig bedpartners heeft gehad, vindt 38 procent de man of vrouw in kwestie een 'slet'.

Te dik

Uit eerder onderzoek bleek al dat bijna de helft van de mannen zijn partner zou dumpen als zij te dik zou worden. Van de vrouwen dumpt 20 procent haar man als hij aankomt.