AMSTERDAM – Een Australische vrouw wil compensatie voor een ongeval tijdens haar zakenreis. De vrouw had seks in haar hotelkamer toen een lamp op haar hoofd viel.

De vrouw liep door het ongeval verwondingen op aan haar neus en mond. Tevens claimt ze psychische schade opgelopen te hebben door het ongeval.

De werkneemster meent recht te hebben op een wettelijke werknemersschadevergoeding, omdat ze de verwondingen tijdens haar zakenreis heeft opgelopen.

'Normale activiteiten'

Het juridisch gevecht draait nu om de vraag of seks tijdens een zakenreis valt onder “normale activiteiten”. Het antwoord op die vraag bepaalt of de vrouw recht heeft op vergoeding.

Comcare, een overheidsinstelling gespecialiseerd in veiligheid op de werkvloer, noemt de seks geen normale activiteit in het werk dat zij als ambtenaar deed.

Seks

Volgens de advocaat van de werkneemster is een ongeval gedurende seks net zo normaal “als uitglijden in de douche, in elkaar geslagen worden door een bende of neergeschoten worden door een jaloerse rivaal.” Zo meldt The Sydney Morning Herald.

Als de werkgever daar anders over denkt, moet het bedrijf dat duidelijk communiceren. Aldus de advocaat die de uitspraak van Comcare aanvecht. Een rechter doet binnen enkele weken uitspraak.

Het is onbekend of de bedpartner van de werkneemster een collega was. De man in kwestie wordt door de rechtbank beschreven als "een kennis".