AMSTERDAM - Oudere werknemers werkzaam in de logistieke sector, staan meer open voor veranderingen en uitdagingen in hun werk dan de jongere collega’s.

Dat blijkt uit onderzoek (pdf) onder logistieke werkgevers en werknemers, onder andere gehouden door Tempo-Team. Het onderzoek werd gehouden onder 451 werknemers en 448 werkgevers uit de logistiek branche.

Van de respondenten tussen de 50 en 65 jaar stelt ruim de helft (54 procent) dat hij trots op het werk is en dat ook wil uitdragen, Bij de jongeren tot 25 jaar was de score met 26 procent de helft lager.

Generatiemanagement

Volgens Ton Peters, branchemanager Logistiek bij Tempo-Team, moeten we het belang van de oudere werknemers niet onderschatten. "Deze kunnen en willen graag langer productief blijven en zijn ook trots op hun werk. Daarom is actief generatiemanagement juist nu zo belangrijk, zorg voor een gebalanceerde mix en laat ze ook echt samenwerken."

Flexibel werken

Uit het onderzoek blijkt tevens dat het aantal werknemers zonder vast contract nog steeds toeneemt. Bij logistieke bedrijven ligt dit nu op ruim 40 procent.

Het blijkt een trend om naast jonge en oudere werknemers ook groepen in te zetten die graag partime en tijdelijk werken, om zo maximaal flexibel te blijven.