AMSTERDAM – Ruim 60 procent van de Nederlanders stopt zijn administratie in een doos of la en kijkt er niet meer naar om.

Dat blijkt uit onderzoek van Cardif, onderdeel van de Groep BNP Paribas, onder 1026 Nederlanders.

Financiële post wordt snel weggestopt, waardoor boetes en rekeningen vaak te laat betaald worden. Ook het slecht lezen, kwijtraken en lang laten liggen van brieven en het zo lang mogelijk uitstellen van betalingen brengt veel Nederlanders in de problemen.

Structuur

Iets meer dan de helft (54 procent) van de Nederlanders zegt wel gestructureerd om te gaan met zijn financiën en doet zijn financiële zaken op vaste momenten.

Eén op de vijf Nederlanders archiveert zijn financiën zelfs in gelabelde mappen. Ook zegt meer dan de helft van de Nederlanders (59 procent) zich zeker te voelen over het nemen van financiële beslissingen.

Opvallend

“Nederlanders zijn zich wel bewust van het belang van een goede administratie, maar blijkbaar kunnen ze zich er vaak niet toe zetten om deze goed bij te houden", aldus Marieke van Zuien van Cardif.

"Het is wel opvallend dat zes op de tien Nederlanders hun administratie in een doos bewaren. Dat strookt niet met de uitkomst dat 59 procent zich zeker voelt bij het nemen van financiële beslissingen."