AMSTERDAM - Vrouwen kunnen zich beter niet te gevleid voelen wanneer een mannelijke collega met hen flirt. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat mannen flirten op de werkvloer uit verveling.

Dit blijkt uit een onderzoek van de Universiteit van Surrey, waarbij 200 mannen en vrouwen tussen de 21 en 68 jaar met verschillende banen werden ondervraagd.

Hen werd gevraagd of zij wel eens flirten op het werk, zonder daarbij seksuele bijbedoelingen te hebben.

Vrouwen die flirten op het werk blijken net zo blij te zijn met hun baan als vrouwen die de relaties op de werkvloer zakelijk houden. Mannen zijn eerder geneigd te flirten wanneer zij niet zo tevreden zijn met hun baan, zo meldt Times of India.

Als mannen zich vervelen tijdens het werk of niet tevreden zijn met hun baan, flirten zij om zich te vermaken. Dit zou inhouden dat flirten op de werkvloer voor mannen op een negatieve manier gerelateerd is aan de tevredenheid over het werk.

Uit eerder onderzoek is gebleken dat mensen flirten om diverse redenen, zoals het verbeteren van hun zelfbeeld, gewoon voor de lol en vanwege de romantiek, aldus bedrijfspsycholoog Chadi Moussa aan Daily Mail.